top of page

אבחון וטיפול

איך מתחילים?

התהליך הטיפולי לרוב מתחיל באבחון שפתי שמועבר במפגש הראשון, אשר מהווה את נקודת הבסיס ממנה אנו מתחילים. לפי תוצאות האבחון ודיווח ההורים נקבעות מטרות הטיפול.

 

איך מתבצע הטיפול?

ההתנהלות בחדר הטיפולים משתנה בין ילד לילד כתלות בגיל הילד, תחומי עניין, יכולת קשב וריכוז ושיתוף פעולה. חלק מהטיפולים יהיו סביב שולחן דרך משחקים מובנים, וחלק יהיו ברחבי החדר דרך חוויה ומשחק חופשי. הלמידה היא חוויתית ודרך משחק! ההנאה של הילד בטיפולים היא המפתח לשיתוף פעולה ושימור הרצון שלו לחזור, ללמוד ולתרגל תחומים שקשים עבורו.
כמו כן נוכחות ההורים בחדר היא משמעותית, בעיקר בגילאים הצעירים, על מנת שיוכלו להמשיך לתרגל וליישם את הנלמד גם בבית. 

האם ישנן שיטות נוספות לטיפול מלבד השיטה הפרטנית 'אחד על אחד'? כן!

  • טיפול קבוצתי : אופן טיפול זה מתאים בעיקר לילדים בגילאי גן חובה ומעלה אך לא רק. בטיפול מסוג זה ניתן לעבוד על מטרות שפתיות לצד מטרות חברתיות (כמו הקשבה לאחר, יצירת קשרי חברות, ניצחון והפסד ופתרון בעיות). אופן טיפול זה גם מאוד יעיל לילדים אשר הגיעו לרוויה מטיפול פרטני:  המעבר לטיפול קבוצתי מעורר אצלהם מוטיבציה מחודשת לתרגול ולמידה. 

  • טיפול מקוון: מיועד למטופלים אשר מעוניינים באופן טיפול זה/ רחוקים גאוגרפית/ אילוצים בריאותיים (כדוג' מגפת הקורונה). בשיטה זו, הטיפול  נערך דרך המחשב. יש צורך בציוד ביתי הכולל: מחשב, רמקולים, מצלמה ואינטרנט מהיר. כל מפגש טיפולי דורש נוכחות  הילד והורה מלווה שיעזור גם לתפעל את המשחקים השונים ואת מערכת המחשב.

אופן טיפול זה מתאים לטווח רחב של גילאים. בגילאים הצעירים, אחד היתרונות המשמעותיים הוא היכולת לראות את הפעוט בסביבתו הטבעית ולהדריך את ההורים בזמן אמת. 

Anchor 1
bottom of page